Mat &

Recept
           
 


MUFFINS
(Ca: 20 st)

 


 
2 ägg
2 dl socker
 
75 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Smaksättning:

2 tsk vaniljsocker och/eller rivet skal av ½ - 1 citron eller apelsin
 
Sätt på ugnen på 225 grader. Smält smöret och tillsätt mjölken.
 
Vispa strösocker och ägg pösigt. Rör ner ev. citron eller apelsinskal.
 
Tillsätt den varma mjölk- och smörblandningen.
 
Rör sedan varsamt ner mjölet blandat med bakpulver och ev. vaniljsocker.
 
Häll smeten i pappersformar eller i en smord muffinsplåt lägg på lite sylt på varje muffins och grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.

 


SOCKERKAKA UTAN ÄGG.

 



Ibland så saknar man ägg hemma när det är dags att göra en god sockerkaka men det här receptet innehåller inga ägg.

Recept:

50 g smör eller margarin
4½ dl Vetemjöl
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 dl mjölk eller vatten

Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låta det kallna lite grann. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölken och till sist det smälta smöret. Rör om till en fin och jämn smet. Häll ner smet i en smord och bröd sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka om den är klar, är den kladdig så behöver den lite mer tid. Låta svalna lite innan den vänds upp och ner.

   

Valbo Forsbacka Online